Marketing plan Stad Kortrijk

04|05|12

pottelberg Kortrijk‘Zoveel mogelijk mensen prikkelen om het nieuwe Kortrijk te ontdekken’, dat is het doel van een grootse stadsmarketingcampagne die dit jaar in vier golven zal worden uitgerold. Een primeur… vooral vanwege de unieke samenwerking tussen enkele belangrijke Kortrijkse actoren.

Commercieel Centrum Pottelberg is één van de actoren die dit plan helpen waarmaken.

De grote investeringen die de voorbije jaren in Kortrijk zijn uitgevoerd, hebben de aantrekkingskracht van de stad in aanzienlijke mate verhoogd. Om de bezoekersstroom naar Kortrijk verder te stimuleren slaan enkele belangrijke commerciële actoren de handen in elkaar om samen te investeren in een eerste globale marketingcampagne.

Het betreft :

  • commerciële spelers: K in Kortrijk, BID Kortrijk, , Decathlon, Pottelberg, en Ring Shopping Kortrijk Noord (o.v.)
  • evenementen- en beursorganisator Xpo;
  • stedelijke actoren: communicatie, toerisme en economie.

Dit marketinginitiatief strekt zich uit van het voorjaar tot het einde van 2012 en is erop gericht Kortrijk nog sterker te positioneren als een bestemming voor winkelen, cultureel bezoek, studeren, wonen, evenement of beurs.

Uitgangspunt hierbij is de werving telkens te enten op belangrijke momenten of evenementen in de stad.

Zo zullen de evenementen van Pottelberg ook opgenomen worden in de communicatie van Stad Kortrijk en wordt werk gemaakt van een betere integratie van de lokatie van Pottelberg.

De website www.visit-kortrijk.be wordt een belangrijke as binnen de campagne. Via deze portaalsite wordt de potentiële bezoeker gegidst doorheen alle actuele activiteiten in Kortrijk. Elke ‘partner’ kan via dit kanaal mee genieten van de visibilteit voor eigen activiteiten. Anderzijds engageerde elke partner er zich toe om ook in de eigen communicatie het Kortrijks campagnebeeld met link naar de website te integreren. Via deze kruisbestuiving wordt de kracht van de campagne gevoelig versterkt.